Program Busstorget 2024

Med reservation för ändringar

Dag 1, 18 april

11.30-12.30 Lunch
Busstorget 2024 inleds med en gemensam lunch.

 

12.30-13.00 Välkomna!
Sveriges Bussföretag, arrangerande fordonstillverkare och utställare hälsar välkomna.

 

13.00-13.50 Trendspaningar med Visit Sweden
I detta interaktiva pass ägnar vi oss åt spaning vad gäller restrender och hör oss för kring framtidstron i branschen. Publiken får dessutom vara med och spana!

Medverkande:
Lena Gunnerhed, Visit Sweden
TURBO-gruppen, Sveriges Bussföretags arbetsgrupp för turist- och beställningstrafik

 

13.50-15.00 Hållbarhetsfrågan ur flera dimensioner
Under det här passet deltar representanter för samtliga arrangerande fordonstillverkare och diskuterar kring hållbarhetsfrågan ur ett brett perspektiv – från bränsleförbrukning och leveranskedjor till social hållbarhet, datainsamling och fordonstillverkarnas eget ansvarstagande.

Medverkande:
Marcus Dahlsten, Transportföretagen
Representanter från arrangerande fordonstillverkare

 

15.00-15.30 Kaffe och mingel  
Fika och mingeltid med kollegor, arrangerande fordonstillverkare och utställare. Passa på att titta på utställningsbussarna, prata med utställarna och ställ frågor till Sveriges Bussföretags representanter på plats. Glöm inte delta i tävlingen bland utställarna!

 

15.30-16.30 Rundvandring i bussarna
Gruppvisa föreläsningar med gruppledare om tio minuter per busstillverkare. Hör de senaste nyheterna från respektive tillverkare och passa på att ställa frågor. Alla deltagare besöker alltså alla fordonstillverkare i grupper med ledare.

 

16.30-17.30 Mingel i utställningen
Mingeltid med kollegor, arrangerande fordonstillverkare och utställare. Passa på att titta på utställningsbussarna, prata med utställarna och ställ frågor till Sveriges Bussföretags representanter på plats. Passa också på att delta i tävlingen bland utställarna!

 

17.30-18.30 Egentid

 

18.30-19.00 Mingel med välkomstdrink
Mingla med kollegor och intressenter i branschen.

 

19.00 Trerätters middag
Välkomna till kvällens middag! Som deltagare på Busstorget bjuder vi dig på en trerätters middag inklusive dryck i trevliga branschkollegors sällskap.

Efter middagen blir det fortsatt mingel i baren och även nattamat framåt sena kvällen.

 


Dag 2, 19 april

09.00-09.50 Miljözonsfrågan – vad händer?
Just nu är frågan om miljözon 3 i Stockholm högaktuell, där det politiska styret vill genomföra detta trots starkt motstånd från många aktörer. Fler svenska städer ska utreda frågan under 2024 och några turistbussar på el har vi i princip inte sett till i Sverige ännu. Under det här passet djupdyker vi i hur regelverket set ut, hur branschens tankar går och hur andra europeiska städer gör.

Medverkande:
Johan Dufva, Sveriges Bussföretag
Kristoffer Arvidsson, Interbus
Christer Pettersson, Bivab 

 

10.00-10.30 Halmstad som bussresedestination
Hur har Halmstad utvecklats inom olika temaområden för grupper att komma och besöka staden? Vilka guldkorn finns det som kan hantera större gruppförfrågningar? Destination Halmstad deltar och berättar.

Medverkande:
Malin Backe, Destination Halmstad
Alexandra Kahts Winje, Destination Halmstad

 

10.30-11.10 Fika och mingel i utställningen
Fika och mingeltid med kollegor, arrangerande fordonstillverkare och utställare. Passa på att titta på utställningsbussarna, prata med utställarna och ställ frågor till Sveriges Bussföretags representanter på plats. Glöm inte delta i tävlingen bland utställarna!

 

11.10-11.50 Kompetensförsörjning – en ödesfråga
Få frågor har präglat branschen så mycket sista åren som bristen på personal och många företag har tackat nej till uppdrag för att de inte har tillräckligt många medarbetare. Under hösten rullades bland annat en nationell kampanj för fler bussförare ut. Vad sker på olika fronter för att möta situationen?

Medverkande:
Thomas Ericsson, Transportföretagen

 

12.00-12.30 Nyheter inom turist- och beställningstrafik
Sveriges Bussföretag presenterar aktuella nyheter inom turist- och beställningstrafik, utlandsregler som förändrats, aktuella EU-frågor och annat som är bra att hålla koll på.

Medverkande:
Oscar Sundås, Sveriges Bussföretag

 

12.30-12.45 Avslutning av Busstorget 2024
Vi avslutar Busstorget 2024 och presenterar vinnarna i tävlingen bland utställarna.

 

12.45 Lunch

 

Moderator: Anna Grönlund